Vitesse strikt spits: 'Schotkracht en technische vaardigheden belangrijkste wapen'

Vitesse strikt spits: 'Schotkracht en technische vaardigheden belangrijkste wapen'

11 januari - 15:37
37

Vitesse heeft de eerste winterse versterking binnen. De Arnhemmers hebben dinsdag de komst van Adrian Grbic afgerond. De 25-jarige aanvaller komt tot het einde van het seizoen op huurbasis over van FC Lorient.

De Ligue 1-club betaalde in de zomer van 2020 nog negen miljoen euro voor Grbic aan Clermont Foot, maar hij kon niet aan de verwachtingen voldoen. In 49 competitiewedstrijden scoorde de Oostenrijkse spits slechts vijf keer. Hij krijgt nu bij Vitesse de kans om weer op schot te geraken. Namens Clermont Foot was hij eerder goed voor zeventien goals in 26 wedstrijden.

"De komst van Adrian vergroot onze mogelijkheden en kwaliteiten in de aanvalslinie", zegt Marcel Klos, die sinds het afscheid van Johannes Spors de technische honneurs waarneemt in het Gelredome. "Het feit dat we nog meestrijden op drie fronten maakt dat extra belangrijk. Adrian is fysiek sterk en heeft een behoorlijke lengte. Zijn schotkracht en technische vaardigheden vormen zijn belangrijkste wapens. Hij is een ander type dan onze andere aanvallers. Een echte targetman."

Grbic moet het gat opvullen dat ontstond na het vertrek van Julian von Moos en Oussama Darfalou. "Vitesse heeft dit seizoen naam gemaakt op internationaal niveau, met de eerste Europese overwintering in de clubgeschiedenis", stelt de negenvoudig international van Oostenrijk. "Dat maakte het voor mij nóg aantrekkelijker om voor deze club te kiezen. Ik ben een doelgerichte aanvaller met een goede trap in beide benen. Met mijn kracht en scorend vermogen hoop ik van waarde te zijn voor Vitesse."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie