Romano: Shakhtar verwacht snel akkoord met Ajax over transfer van Neres

11 januari om 17:25
Laatste update: 11 januari om 17:38

David Neres staat voor een transfer naar Shakhtar Donetsk. De club uit Oekraïne is volgens transferexpert Fabrizio Romano zeker van zijn zaak en denkt de deal dinsdag nog af te kunnen ronden.

Het zou nog gaan om de laatste details en Shakhtar verwacht dat er dinsdag nog een aankondiging van de transfer gedaan kan worden. In de komende uren moet er meer duidelijk worden over het contract dat de Braziliaanse aanvaller gaat tekenen en de transfersom die de Amsterdammers zullen ontvangen. Die zal waarschijnlijk rond de vijftien miljoen euro liggen.

Neres zou al akkoord zijn met Shakhtar over de contractuele details, dus het hangt van de clubs af wanneer er witte rook is. Volgens De Telegraaf, dat zaakwaarnemer Revien Kanhai aanhaalt, is er al een mondeling akkoord. "De komende dagen zal als het goed is alles worden afgerond", liet hij weten.

Met het geld voor de Braziliaan kan Ajax alles op alles zetten om Steven Bergwijn los te weken bij Tottenham Hotspur. De Engelsen wezen een eerste Amsterdamse bod van ongeveer achttien miljoen euro nog af.

Ajax gaat dus waarschijnlijk afscheid nemen van een speler die de Europese wederopstanding van de club mede kleur gaf. In het seizoen 2018/2019 was hij vaste basisspeler van het elftal dat de halve finale van de Champions League haalde en de dubbel pakte in Nederland. In de afgelopen jaren maakte Neres 47 doelpunten in 172 officiële wedstrijden voor de regerend landskampioen.