Okoye blijft overeind tegen Salah en beleeft prima Afrika Cup-opener met Nigeria

11 januari om 18:55

Het 'Nederlands' getinte Nigeria is de Afrika Cup uitstekend begonnen. In een interessante krachtmeting met het Egypte van Mo Salah werd met 1-0 gewonnen door The Super Eagles.

Met Spartaan Maduka Okoye in het doel, de in Haarlem geboren William Troost-Ekong als centrale verdediger, Kenneth Omeruo (ex-ADO) naast hem en Taiwo Awoniyi (voormalig NEC) in de spits begonnen de Nigerianen met veel bekende namen aan de kraker tegen Egypte en steraanvaller Mohamed Salah. De twee landen worden tot de beste Afrikaanse voetballanden gerekend en dus werd een interessant duel verwacht.

Dat kwam er niet, net zoals tijdens andere wedstrijden deze Afrika Cup. De amusementswaarde was niet hoog, maar daar zal Nigeria niets om geven. Zij wonnen namelijk met 1-0 door een knappe goal van Leicester City-spits Kelechi Iheanacho in de eerste helft. De zege was verdiend: Egypte wist ondanks meer balbezit maar twee keer een schot te lossen tegenover veertien Nigeriaanse pogingen.

Door de overwinning zijn Okoye en de zijnen al bijna zeker van een plekje in de volgende ronde. In een poule met Soedan, Guinee-Bissau en dus Egypte zijn de eerste twee plaatsen sowieso voldoende en geeft de derde plaats misschien ook nog recht op een plekje bij de laatste zestien.