'We kunnen constateren dat de situatie van Barcelona niet aan Koeman lag'

12 januari om 07:14

Rob Jansen hoopt spoedig een nieuwe klus te vinden voor Ronald Koeman. De zaakwaarnemer kan zich een terugkeer van Koeman bij het Nederlands elftal wel voorstellen, aangezien Louis van Gaal na het WK in Qatar afscheid neemt.

"Dat hebben we nog niet besproken. Bovendien is dat aan de KNVB, zij gaan daarover. Maar vanuit mijn persoonlijke perspectief zeg ik: een rentree van Ronald bij Oranje zou na het WK een logische keuze zijn", zegt Jansen tegen Voetbal International. "Hij heeft bewezen een goede bondscoach te zijn, de spelers waren tevreden, de bond was tevreden en Ronald zelf ook. Maar nogmaals: ik zeg dit op eigen titel, er is hierover geen enkel contact geweest."

Koeman werd eind oktober ontslagen door FC Barcelona. Jansen noemt de periode in Camp Nou een 'intens schaakspel'. "Voor Ronald en zijn gezin was het ook nog eens heel emotioneel. Het was zijn droomklus. En de afloop was allesbehalve een droom."

Eind vorig seizoen ontstonden al haarscheurtjes, toen preses Joan Laporta twee weken bedenktijd vroeg om de positie van de Nederlandse trainer te evalueren. Jansen gooide olie op het vuur door de situatie te vergelijken met een huwelijksaanzoek, maar benadrukt dat zijn bericht op Twitter 'lichtelijk humoristisch was bedoeld'. "Het was een manier om te schetsen hoe ongebruikelijk de situatie was. Ronald mocht blijven, tenzij Barcelona een ander zou vinden."

Toch overwoog Koeman niet om zelf op te stappen. "Weglopen was geen optie", aldus Jansen, die ziet dat Barça weinig is opgeschoten met het vertrek van Koeman. "Maar goed, we kunnen inmiddels constateren dat de situatie van Barcelona niet aan Ronald lag. Want sinds zijn vertrek is er helemaal niets verbeterd bij de club. Sportief niet, commercieel niet, op geen enkel vlak. En dat verbaast me helemaal niks."