Allegri geeft signaal af: niet volledig gevaccineerde Szczesny wissel tegen Inter

Allegri geeft signaal af: niet volledig gevaccineerde Szczesny wissel tegen Inter

12-01-2022 08:56
76

Juventus moet het woensdagavond zonder Wojciech Szczesny stellen in de strijd om de Italiaanse Super Cup met Internazionale. Trainer Massimiliano Allegri doet geen beroep op de 31-jarige doelman, omdat hij nog niet volledig gevaccineerd is tegen het coronavirus.

Niet Szczesny, maar Mattia Perin verdedigt het doel. "Alle spelers zijn nu gevaccineerd, Wojciech is de laatste die nog een vaccinatie krijgt. Hij kan door de protocollen pas op het laatste moment aansluiten en begint op de bank", zo laat Allegri weten op de persconferentie. Italiaanse media noemen het een signaal van de oefenmeester.

Wedden

Meer odds

Szczesny ontving onlangs pas zijn eerste vaccinatie, nadat dit verplicht werd gesteld. De Pool mag daardoor wel deel uitmaken van de wedstrijdselectie, omdat hij ook een negatieve test kan overleggen. Hij kan -  in lijn met de Italiaanse regelgeving - echter niet aan alle activiteiten met teamgenoten deelnemen en moet onder meer afzonderlijk van zijn Juventus-ploeggenoten naar Milaan afreizen. Vervolgens is hij wel welkom in de kleedkamer en mag hij ook meedoen aan de warming-up.

In de komende weken ontvangt Szczesny vermoedelijk zijn tweede vaccinatie, waarna de beperkingen niet meer gelden.