AZ laat verdediger naar Almere City vertrekken: "Joey is een echte verdediger"

12 januari om 17:48

Joey Jacobs maakt de overstap van AZ naar Almere City. De verdediger tekent bij de club uit Flevoland een contract voor 2,5 jaar, met een optie voor nog een seizoen.

Bij AZ speelde Jacobs in diverse jeugdelftallen en meest recent in het beloftenelftal. Een doorbraak in het eerste elftal werd een lastig verhaal en dus slaat hij zijn vleugels uit. "Ik vind het sowieso heel leuk om bij deze mooie club te tekenen, de club heeft in de afgelopen jaren bewezen wat voor voetbal het kan spelen. Ik hoop samen met de rest van de selectie de stijgende lijn in te kunnen zetten en het is voor mij ook een persoonlijk doel om de Eredivisie met Almere City FC te behalen", zegt Jacobs op de clubsite van Almere City.

Technisch manager Joey Jacobs wilde na het wegvallen van Daniël Breedijk een extra verdediger ophalen. "Joey is een echte verdediger met veel ervaring op jonge leeftijd. Hij staat zowel over de grond als door de lucht zijn mannetje. Een echte meerwaarde op korte termijn en een speler die in de komende jaren alleen maar beter zal worden."