Noa Lang haalt het podium, maar grijpt net naast Gouden Schoen

Noa Lang haalt het podium, maar grijpt net naast Gouden Schoen

12-01-2022 22:00 Laatste update: 22:10
17

Paul Onuachu was in 2021 de beste speler op de Belgische voetbalvelden. De Nigeriaanse spits van KRC Genk heeft onder meer Noa Lang en Tarik Tissoudali afgetroefd tijdens het jaarlijkse Gouden Schoen-gala.

Onuachu heeft een topseizoen achter de rug namens Genk, dat tot voor kort onder leiding van John van den Brom stond: de spits scoorde liefst 35 keer in 41 officiële wedstrijden. In het najaar van 2021 kwamen er nog eens twaalf doelpunten in achttien Jupiler Pro League-wedstrijden bij. In de loop van de woensdagavond werd al duidelijk dat hij samen met Lang en Charles De Ketelaere op het podium zou eindigen: het Club Brugge-duo heeft zich uiteindelijk tevreden moeten stellen met het zilver en het brons. Onuachu kreeg 333 punten, tegenover 272 voor Lang en ééntje minder voor De Ketelaere.

De in Amsterdam geboren Tissoudali (AA Gent) is op gepaste afstand geëindigd: met 36 punten is hij gedeeld tiende geworden, samen met Onuachu's ploeggenoot Théo Bongonda. Lang kwam nog dichtbij, maar had zich van tevoren al verzoend met het niet winnen van de Gouden Schoen. "Ik hou er al lang rekening mee dat ík hem niet zal winnen. Bij mij gaat het niet eens over mijn voetballende kwaliteiten. Maar over hoe ik erbij loop. Altijd maar weer", liet hij weten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie