Ihattaren doorbreekt de stilte: Ik kreeg geen salaris, niets werd geregeld

Ihattaren doorbreekt de stilte: "Ik kreeg geen salaris, niets werd geregeld"

Gepubliceerd: donderdag 13 januari 2022 om 06:53do 13-01-2022 om 06:53

Laatste update: donderdag 13 januari 2022 om 08:00do 13-01-2022 om 08:00

Mohamed Ihattaren heeft zich uitgesproken na zijn veelbesproken vertrek bij Sampdoria. De negentienjarige Utrechter werd door Juventus verhuurd aan de club uit Genoa, maar zette al gauw weer koers naar Nederland: de bij PSV opgeleide linkspoot voelde zich naar eigen zeggen aan zijn lot overgelaten.

Ihattaren werd in zijn eentje op een hotelkamer ondergebracht, vertelt hij in een uitgebreid interview met De Telegraaf. "Ik kon het niet meer opbrengen. Allerlei afspraken werden niet nagekomen. Alsof ik niet bestond. Ik kreeg geen salaris, niets werd geregeld, geen bankrekening of verzekering. Toen heb ik voor mezelf gekozen, mezelf in bescherming genomen en ben vertrokken. Het vertrouwen was weg." Medio oktober besloot hij zijn biezen te pakken. "Ik heb inderdaad niets van me laten horen na mijn vertrek bij Sampdoria, waar Juventus me voor een seizoen stalde. Dat valt niet goed te praten. Ik ben weggegaan vanwege de omstandigheden."

De start van Ihattaren in de Italiaanse havenstad – waar hij vlak voor de zomerse transferdeadline neerstreek – was al een valse. "Toen ik daar aankwam, was er niemand behalve de teammanager. Ik moest foto's maken met het shirt en de volgende dag trainen", blikt hij terug. Uiteindelijk zou hij alleen tijdens de wedstrijd tegen Internazionale op de bank zitten. "Ik had geen idee en zij hadden voor mijn gevoel geen idee wie ik zou zijn. De trainer (Roberto D'Aversa, red.) wist niet eens dat ik linksbenig ben. Maar ik dacht: ik ga er gewoon wat moois van maken. Voetballen en je kop houden."

Volgens Ihattaren heeft hij nog altijd geen salaris ontvangen en was hij zelf verantwoordelijk voor zijn hotelovernachtingen en taxiritten. "Wat als ik daar m'n been had gebroken? Dan zie je dat in Nederland alles top geregeld is." Na anderhalve maand hield hij het voor gezien en vertrok hij naar Utrecht, waar hij binnenkort waarschijnlijk bij de plaatselijke FC gaat spelen. "Maar vermist, zoals ze bij Sampdoria zeiden… Vraag elk willekeurig jongetje in Utrecht waar Afellay, Labyad of de moeder van Ihattaren woont en ze brengen je tot aan de voordeur. Dan hadden ze me daar zien zitten."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mohamed-Amine Ihattaren (@iamihattaren)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat het nog goed komen met Ihattaren?

(7665 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws