Utrecht en Volendam zijn akkoord: huurtransfer met verplichte koop bij promotie

Utrecht en Volendam zijn akkoord: huurtransfer met verplichte koop bij promotie

13-01-2022 11:26
14

Benaissa Benamar verruilt FC Utrecht voor FC Volendam. De verdediger wordt voor een half jaar gehuurd door de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, die ook een optie tot koop heeft.

De 24-jarige verdediger, die door de Domstedelingen afgelopen zomer bij Telstar werd opgepikt, zal sowieso het seizoen afmaken aan De Dijk. Mocht Volendam naar de Eredivisie promoveren, dan wordt de huurdeal omgezet in een definitieve transfer en blijft Benamar aan Het Andere Oranje verbonden.

Benamar speelde al in de jeugd voor Volendam en kent de club dus goed. "Ik ben superblij om hier terug te keren", zegt hij op de clubsite van zijn oude en nieuwe club. "Na een gesprek met Wim Jonk en Jasper van Leeuwen werd al snel duidelijk dat we in dezelfde richting kijken. Daardoor voelt het voor mij goed om terug te zijn op het oude nest. Ik kan niet wachten om wedstrijden te spelen voor de FC en mijn bijdrage te kunnen leveren in de promotiestrijd."

Jasper van Leeuwen, de technisch directeur van de KKD-koploper, is een blij man. "Benaissa staat al langer bij ons op de radar en nu is het juiste moment om met elkaar in zee te gaan. Bij FC Utrecht kwam hij te weinig aan spelen toe, dus dan is het logisch om in een andere omgeving een doorstart te maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie