PSV haalt ex-international en ESPN- en NOS-analist Stentler naar Eindhoven

13 januari om 12:15

PSV heeft donderdagochtend een 'transfer' afgesloten. NOS- en ESPN-analist Leonne Stentler gaat zich bezighouden met de jeugdopleiding van de Eindhovense vrouwentak, heeft PSV bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Stentler kwam als speelster uit voor Ajax, ADO Den Haag en de Oranje Leeuwinnen en is de laatste jaren steeds vaker op televisie te zien. Die werkzaamheden gaat ze combineren met haar taken voor PSV. De huidige nummer drie van de Eredivisie Vrouwen hoopt onder impuls van Stentler 'de scouting, talentontwikkeling en jeugdopleiding voor PSV Vrouwen verder te professionaliseren'. "Bijvoorbeeld de vraag: waarom lopen er nog geen meiden tussen de jongenselftallen hier? Zulke dingen, dat zijn natuurlijk vraagstukken die we samen kunnen gaan uitwerken."

Manager Vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers is blij met de beklonken deal. "Leonne is met haar analytisch vermogen en expertise een aanwinst voor de vrouwentak", laat ze weten aan de PSV-kanalen. "Ze heeft een duidelijke visie op het scouten, het ontwikkelen van voetbaltalent en kent de wetten van topsport. We hopen met haar komst weer nieuwe stap te maken in het doorontwikkelen van PSV Vrouwen."