Manchester Evening News heeft Van de Beek-claim: 'Ook 'aangeboden' bij BVB'

13 januari om 13:52

Na Newcastle United is ook Borussia Dortmund genoemd als mogelijke nieuwe bestemming voor Donny van de Beek, meldt The Manchester Evening News. De middenvelder komt ook in zijn twee seizoen op Old Trafford nauwelijks aan spelen toe en lijkt van plan om daar tijdens deze transferperiode verandering in te brengen.

De link met Newcastle United werd eerder al gelegd, volgens The Manchester Evening News is ook Borussia Dortmund een mogelijke bestemming van een 'short-term switch'. Volgens het medium is Van de Beek 'aangeboden' aan beide clubs, al laat men in het midden of het initiatief is genomen door de club of door het kamp-Van de Beek.

De ex-Ajacied uit Nijkerkerveen kwam onder Ole Gunnar Solskjaer slechts mondjesmaat aan spelen toe en zijn perspectieven zijn er na de komst van Ralf Rangnick niet beter op geworden. Van de Beek ligt nog vast tot 2025 en ging onlangs in zee met zaakwaarnemer Ali Dursun, maar staat nog onder contract bij het bureau van Guido Albers.

Volgens de Britse boulevardpers zou Van de Beek pas een transfer kunnen maken, als Albers zijn zegen geeft, maar volgens de makelaar zelf ligt dat iets genuanceerder. "Ik heb daarover contact gehad met Kenan Mert van HCM (het bureau van Dursun, red.). Hij is op de hoogte van het bestaande contract. Officieel ben ik nog de agent in de UK en ik word door de FA en club geïnformeerd als er dingen veranderen. Ik wil ook niets liever dan dat Donny weer elke week negentig minuten gaat spelen", liet Albers onlangs aan VoetbalPrimeur weten.