Scherpen koos voor 'frisse start' na Ajax-vertrek: 'Dat is blijven hangen'

13 januari om 17:10

Kjell Scherpen kon afgelopen zomer een binnenlandse transfer maken, maar koos bewust voor het buitenland. De doelman van Brighton & Hove Albion was toe aan een frisse start, na een mindere periode bij Ajax. 

Lange tijd leek het erop dat Scherpen verhuurd zou worden aan PEC Zwolle. "Toen kwam Brighton ineens voorbij. Voetballen in Engeland, zo’n kans krijg je niet zomaar weer, dacht ik", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Wat het voor mij óók aantrekkelijk maakte hierheen te gaan, is dat ik hier opnieuw kon beginnen op een plek waar mensen nog geen mening over me hadden. Een nieuwe frisse start maken. Hoewel ik bij FC Emmen en Jong Oranje goed gepresteerd heb, zijn een paar cruciale momenten bij Ajax toch bij de meeste mensen blijven hangen, ben ik bang."

Afgelopen zaterdag debuteerde Scherpen in een officieel duel voor Brighton. Voor aanvang van het seizoen zou de boomlange keeper tweede keus zijn, maar door een blessure is hij op het derde plan beland. Een tijdelijk vertrek uit de Engelse havenstad behoort daarom tot de mogelijkheden. "Ik wil graag een half jaar spelen, dat zou goed zijn voor mijn ontwikkeling", stelt hij. "We kijken naar alle mogelijkheden, binnen Engeland en erbuiten. Het belangrijkste is dat we een goede club vinden waar ik me verder kan ontwikkelen."

Hoewel Scherpen voor afgelopen weekend nog geen wedstrijd had gekeept in het eerste elftal van Brighton, is hij direct geliefd bij de supporters. De Brighton-aanhang zong hem meteen toe. "Tijdens de wedstrijd heb ik het niet eens gehoord", erkent hij. "Ik las het na afloop, ik vond het wel mooi. Creatief was het in elk geval."