Burkina Faso wint van Kaapverdië door doelpunt van Ajax-huurling Bandé

Burkina Faso wint van Kaapverdië door doelpunt van Ajax-huurling Bandé

Gepubliceerd: donderdag 13 januari 2022 om 22:04do 13-01-2022 om 22:04

Burkina Faso had donderdagavond aan één doelpunt genoeg om van Kaapverdië te winnen in de groepsfase van de Afrika Cup. Ajax-huurling Hassane Bandé maakte de enige treffer van de wedstrijd op bijzondere wijze: met zijn borst.

De eerste wedstrijd in de groepsfase, tegen Kameroen, ging nipt verloren voor Burkina Faso (1-2). De ploeg heeft te maken met flink wat coronagevallen, maar wist tegen Kaapverdië wel met de overwinning van het veld te stappen. Door een doelpunt van Bandé pakte Burkina Faso de volle buit. De aanvaller, die door Ajax verhuurd wordt aan het Kroatische NK Istra, werkte de bal binnen met zijn borst.

Bij Kaapverdië stonden Jeffry Fortes (De Graafschap) en Lisandro Semedo (Fortuna Sittard) in het veld, maar zij wisten een nederlaag niet meer te voorkomen. Door de overwinning heeft Burkina Faso drie punten na twee wedstrijden. Daarmee komt het op gelijke hoogte met Kaapverdië, dat de eerste wedstrijd won van Ethiopië. Voor Kaapverdië wacht in het slotduel van de groepsfase Kameroen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws