Helmond Sport weigert te spelen tegen Emmen en riskeert straf: 'Is onmogelijk'

13 januari om 22:45
Laatste update: 13 januari om 22:56

Helmond Sport heeft besloten om vrijdag niet af te reizen naar Emmen voor de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen de plaatselijke FC. De club stelt dat het vanwege het grote aantal afwezige spelers niet mogelijk is om in actie te komen.

Dat meldt algemeen directeur Philippe van Esch in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Het is onmogelijk", zo laat hij weten. Helmond heeft vanwege een corona-uitbraak slechts twaalf spelers beschikbaar voor de wedstrijd tegen Emmen (tien veldspelers en twee keepers). Later werd dit zelfs bijgesteld naar tien spelers inclusief keepers.

Volgens de reglementen van de KNVB gaat een wedstrijd gewoon door wanneer een club twaalf veldspelers en één doelman beschikbaar heeft. Dit heeft Helmond niet, maar dat heeft niet alleen met corona te maken maar ook met een blessuregolf. De KNVB heeft daarom aangegeven dat de club gewoon moet spelen vrijdagavond.

"Als Helmond Sport niet op komt dagen, kijkt hij naar een straf. Vervelend, maar zo werkt het", zo liet een KNVB-woordvoerder eerder op de avond al weten aan het ED. Helmond wil verder niet te diep ingaan op de beslissing om vrijdag niet te spelen en wacht een verdere reactie van de KNVB af.