Rangnick heeft boodschap voor Van de Beek: 'Dat adviseerde ik in onze gesprekken'

14 januari om 15:18

Manchester United-manager Ralf Rangnick hoopt nog steeds dat Donny van de Beek bij Manchester United blijft. Zo'n twee weken geleden liet de Duitser al een soortgelijk geluid horen, maar het leverde Van de Beek geen extra speelminuten op.

De Oranje-international zit op een dood spoor bij Man United. Dat is niet veranderd na de komst van Rangnick. Toch denkt de manager dat Van de Beek nog van waarde kan zijn voor The Red Devils. "Ik wil dat Donny blijft", vertelt Rangnick op de persconferentie.

"Ik had een aantal weken geleden een gesprek met Donny, waarin ik hem adviseerde om tot het einde van het seizoen te blijven", gaat de coach verder. "Hij wil naar het WK van komende winter en bondscoach Louis van Gaal heeft hem verteld dat hij regelmatig moet spelen. Dat begrijp ik, maar we hebben veel concurrentie in onze ploeg."

Twee weken geleden liet Rangnick ook weten dat hij hoopt op een langer verblijf van Van de Beek. "Ik heb er uitvoerig met hem over gesproken: natuurlijk is het moeilijk voor hem, maar ik vind dat hij hier moet blijven, in elk geval tot het eind van het seizoen." Na zijn lofzang gaf Rangnick Van de Beek nog steeds weinig speeltijd.