Davies kampt met hartproblemen, Nagelsmann legt uit: 'Zal voorlopig niet trainen'

Davies kampt met hartproblemen, Nagelsmann legt uit: 'Zal voorlopig niet trainen'

14-01-2022 15:40
120

Bayern München-verdediger Alphonso Davies kampt met ontsteking van zijn hartspier. De 21-jarige linkspoot zal daardoor de komende tijd uit de roulatie zijn.

Davies moest de eerste Bayern-wedstrijd van 2022 al missen vanwege een coronabesmetting. Toen de Canadees een vervolgonderzoek onderging na zijn positieve test, kwam een milde myocarditis aan het licht. "Dat is een ontsteking van de hartspier", legt trainer Julian Nagelsmann op de persconferentie uit. "Bij spelers die corona oplopen, doen wij als Bayern altijd een vervolgonderzoek. Toen kwam dit naar boven bij Alphonso."

"Hij zal voorlopig niet gaan trainen", vervolgt Nagelsmann. "Alphonso is in de komende weken ook niet beschikbaar. De ontsteking zag er niet erg dramatisch uit op de echo, het gewoon een teken van myocarditis. Het heeft alleen wel tijd nodig om te genezen en dat zal even duren."

Over iets meer dan een maand staat de eerste Champions League-ontmoeting met Red Bull Salzburg op het programma voor Bayern. Het lijkt er niet op dat Davies dan van de partij is. Nagelsmann beschikt over Omar Richards als alternatief.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie