Betaald voetbalclubs gaan ook actie voeren en openen stadions: 'Het is klaar nu'

14 januari om 17:28
Laatste update: 14 januari om 17:28

De Nederlandse betaald voetbalclubs gaan het voorbeeld van de winkels, horeca en cultuur volgen en komen in actie. Men is het oneens met de beslissing van het kabinet om de stadions dicht te houden en gaat in februari de stadions open gooien.

Dat heeft Jan Willem van Dop, algemeen directeur van Go Ahead Eagles, tegen het Algemeen Dagblad gezegd. Het profvoetbal wil, net als de detailhandel, horeca en cultuur, gaan dreigen met burgerlijke ongehoorzaamheid. "Blijkbaar is dat de weg", zo klinkt het.

De stadions worden demonstratief geopend en daar wordt nu over gesproken door alle clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. "Nee, nog niet in dit weekend", verheldert Van Dop. "We richten ons op begin februari. Als je de druk opvoert, word je blijkbaar gehoord."

"Wij als profclubs zijn ook klaar met de huidige lockdown", zo gaat de Eagles-directeur verder, die de positieve Fieldlab-resultaten van een jaar geleden nog maar eens aanhaalt. "Daarom willen we open. We gaan de barricaden op als clubs, geen woorden maar daden. Het is echt klaar nu."