NAC Breda reageert op onvrede Haye: Vragen echt geen absurd bedrag

NAC Breda reageert op onvrede Haye: "Vragen echt geen absurd bedrag"

15-01-2022 15:35
75

NAC Breda vraagt 'echt geen absurd bedrag' voor Thom Haye, benadrukt directeur Mattijs Manders. SC Heerenveen en NAC zijn volop aan het onderhandelen over Haye, maar de Keuken Kampioen Divisie-club houdt vooralsnog het poot stijf. Manders is bereid mee te werken, mits Heerenveen het juiste bedrag biedt. Haye is het ondertussen meer dan zat en wil weg.

Als het aan technisch manager Ferry de Haan van Heerenveen ligt, komt Haye liever vandaag dan morgen naar Heerenveen. Begin deze week werd duidelijk dat de club een eerste bod op de middenvelder gedaan heeft. Dat werd afgewezen, waarna vrijwel direct daarna een tweede bod gedaan werd. Het verhaal gaat dat NAC ook een derde bod van Heerenveen geweigerd heeft, maar dat wordt door Manders ontkend. "Nee, er is geen derde bod gedaan", zegt hij tegen VoetbalPrimeur.

"We hebben per mail een bod gekregen en dat afgewezen en daarna heeft Heerenveen een iets hoger bod neergelegd, waarop wij de vraagprijs hebben laten weten", zegt Manders. "We gunnen Thom echt een mooie stap naar de Eredivisie, maar hebben ook te maken met de bedrijfsvoering van NAC en we vinden dat daar een bepaalde prijs tegenover moet staan. Ik ga niet in op bedragen, maar we vragen echt geen absurd bedrag. Toen we Thom haalden, speelde hij niet bij ADO Den Haag. We hebben hem bij NAC de kans gegeven om hem weer de voetballer te laten zijn die wij in hem zagen. Dat heeft hij absoluut waargemaakt, maar wij hebben hem ook dat podium geboden."

Haye maakte na de wedstrijd tegen FC Volendam zijn onvrede kenbaar en laakte de handelswijze van NAC: hij wil naar Heerenveen. "Ik ga niet in details, maar ik stoor me wel een beetje aan de handelswijze van NAC op dit moment. Met de trainer heb ik gesprekken gehad. Hij denkt ook dat dit de juiste stap is voor mij en gunt het mij. En hij denkt dat we er uit zouden moeten komen. Maar hoe er door NAC bij vlagen gecommuniceerd wordt, is vind ik niet netjes", zei Haye vrijdag tegen BN DeStem.

Manders daarover: "We zijn duidelijk geweest in wat wij willen. Ik vind het lastig als de speler zo aandringt op een transfer en dat hij vindt dat de club maar water bij de wijn moet doen, want ook wij hebben een belang."

Over de hoogte van de bedragen doet zowel Heerenveen als NAC geheimzinnig. Zaterdag is er weer gesproken tussen beide clubs en NAC reageert zaterdag nog op het laatste voorstel van Heerenveen. "Ik heb er vertrouwen in dat we met Heerenveen nog een stap verder zullen komen. Soms hebben dingen ook wat tijd nodig. Je moet niet vergeten dat het heel lastig is om een speler als Thom te vervangen, we willen hem eigenlijk niet kwijt. Maar als een speler de stap wil maken, moeten we daar ook naar kijken. Wat ons betreft is dit boek absoluut nog niet dicht", zegt Manders.

Haye heeft bij NAC nog een contract tot de zomer van 2023. 

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie