Ihattaren over clash met Schmidt: 'Voor mij de druppel, dag erna kwam ik te laat'

15 januari om 07:17
Laatste update: 15 januari om 07:21

PSV zal voor altijd in het hart van Mohamed Ihattaren blijven zitten. De middenvelder, die inmiddels onder contract staat bij Juventus, baalt ervan dat hij zich door de Duitse trainer Roger Schmidt 'weg heeft laten jagen' uit Eindhoven.

De relatie tussen Ihattaren en Schmidt bij PSV was een bijzondere. De twee zouden niet met elkaar door één deur kunnen, maar Ihattaren wil benadrukken dat hij er alles aan heeft gedaan om de band met de trainer te verbeteren. "Ik heb ook dingen gedaan, waarvan ik achteraf denk: dat had anders gekund. Het leven is ook een leerproces, waarin je wankelt. Maar ik zal nooit vallen", zo vertelt Ihattaren in gesprek met De Telegraaf.

Wat er ook gebeurde, het boterde maar niet tussen Schmidt en Ihattaren. "Er is veel over mij gezegd, over hem gezegd, over ons gezegd; voor mijn gevoel kon hij moeilijk omgaan met jongens zoals ik. Jongens, die zich zo jong als ze zijn, af en toe als mannetjes gedragen. Ja, soms vervelend. Naar mijn idee heb ik er echt veel aan gedaan om dichter tot elkaar te komen, maar wij begrepen elkaar niet."

Ajax-uit
Het breekpunt kwam voor Ihattaren na het bekerduel met Ajax in de Johan Cruijff Arena van vorig jaar februari. Hij werd gewisseld, terwijl hij voor zijn gevoel de beste PSV-speler was op het veld. "In de bus hoorde ik dat Schmidt na afloop had gezegd dat iedereen maar dacht dat ik Messi was en hij mij helemaal niet zo goed vond. Terwijl ik daar als een van de weinigen lef toonde en durfde te voetballen. Dat was voor mij de druppel na alles wat er al aan voorafgegaan was. De volgende dag kwam ik expres te laat." 

Al met al heeft Ihattaren er spijt van dat hij op die manier is vertrokken bij PSV. Hij stelt dat, wanneer zijn vader nog geleefd had, die hem helemaal niet had laten vertrekken bij de club uit Eindhoven. "Ik heb er zelfs spijt van dat ik bij PSV ben weggegaan. Dat ik me door Schmidt heb laten wegjagen. Ja, zo zie ik het. Ik vind het jammer dat de clubleiding hem alle macht heeft gegeven."