'Newcastle geeft niet op: Lille plakt vanwege schuld tóch prijskaartje op Botman'

15 januari om 11:35

Newcastle United heeft een transfer van Sven Botman tóch nog niet uit het hoofd gezet. De steenrijke Engelsen moeten echter wel diep in de buidel tasten om de Nederlandse verdediger los te weken bij Lille OSC, melden The Telegraph en The Chronicle.

De Franse kampioen wil de 22-jarige Botman het liefst behouden en wees al twee voorstellen van Newcastle af. Desondanks weten The Magpies niet van opgeven en inmiddels heeft Lille dan toch een vraagprijs bekendgemaakt. De oud-Ajacied mag deze maand voor 55 miljoen euro vertrekken, weet The Telegraph.

Volgens The Chronicle kampen Les Dogues met een nettoschuld van honderd miljoen euro. Een transfer van Botman voor de absolute hoofdprijs zou de financiële pijn in het Stade Pierre-Mauroy flink verzachten. Tegelijkertijd hoopt Newcastle om die reden nog wel wat van de transfersom af te snoepen. Of dat lukt, is afwachten.

De Engelse media zien dat Botman zijn zinnen heeft gezet op een overstap naar St. James' Park. Zo likete hij gephotoshopte foto's van hemzelf in Newcastle-shirt op Instagram. Hij igt nog tot medio 2025 vast in Noord-Frankrijk.

Ondertussen geldt Sevilla-verdediger Diego Carlos als een andere optie voor de nummer negentien van de Premier League. Newcastle versterkte zich deze winter tot dusver met rechtsback Kieran Trippier en spits Chris Wood.