ADO wint en blijft Excelsior en Emmen ondanks zes punten aftrek in de nek hijgen

15 januari om 18:23

ADO Den Haag heeft dit seizoen al zes punten in moeten leveren, maar doet nog altijd volop mee in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. TOP Oss werd zaterdag met 2-0 verslagen in de Residentie, waardoor ADO de druk op Excelsior en FC Emmen heeft opgevoerd.

De nummers vijf en achttien van de Keuken Kampioen Divisie begonnen voorzichtig, maar ADO drong in de loop van de eerste helft steeds verder aan. Keeper Norbert Alblas hield zijn ploeg echter op de been toen Thomas Verheydt en Vicente Besuijen voor hem opdoken. Sem Steijn trof bovendien de paal en ADO zag een treffer afgekeurd worden.

De gasten deelden kort na rust een speldenprik uit via Joshua Sanches, maar ADO bleef de lakens uitdelen en werd na een uur spelen ook beloond. Dhoraso Moreo Klas probeerde het van grote afstand en vond de bovenhoek. Ricardo Kishna raakte in de slotfase de paal en ADO kreeg nog een aantal grote kansen, maar TOP was niet meer bij machtige om dat nog af te straffen. Uitgerekend de in Oss geboren ADO-doelman Luuk Koopmans voorkwam de late gelijkmaker van Kay Tejan, waarna Verheydt aan de overkant voor de achtste keer op rij wist te scoren: 2-0.

ADO springt over Jong Ajax heen en komt twee punten van nummer twee Excelsior en op één punt van nummer drie FC Emmen. Alle drie deze clubs hebben nog een wedstrijd tegoed: Excelsior-ADO en FC Emmen-Helmond Sport werden onlangs afgelast.