Bijlow neemt verantwoordelijkheid na blunder: 'Ik dacht al: moet hier niet zijn'

15 januari om 22:19

Feyenoord dreigt achterop te raken in de titelrace na de 0-1 nederlaag tegen Vitesse in de eerste wedstrijd van 2022. Doelman Justin Bijlow leidde met onnodig uitkomen de enige treffer van de wedstrijd in en nam na afloop de schuld op zich.

Aanvoerder Bijlow verscheen na afloop direct voor de ESPN-camera en wilde niet zoeken naar excuses. "Ik denk dat deze wedstrijd beide kanten op kon gaan. Weer een momentje voor mij, waarop ik het team in de steek laat", aldus de sluitpost, die doelde op zijn botsing met Marcus Pedersen, waar Vitesse-aanvaller Loïs Openda van kon profiteren.

Voordat het doelpunt was gevallen, zag Bijlow de bui al hangen. "Op het moment dat ik daar stond, dacht ik: ik moet hier eigenlijk niet zijn. En dan is het moment al voorbij en kun je niet meer terug, dat is slecht", klinkt het. "Het wordt hier beslist op details en het valt nu de kant van Vitesse op."

Nummer drie Feyenoord had nummer vier Vitesse op negen punten kunnen zetten, maar het gat is juist drie punten geworden. PSV en Ajax spelen zondag tegen FC Groningen en FC Utrecht en kunnen Feyenoord op zeven en zes punten zetten.