'Momentenvoetballer Veerman kan zomaar een Ramselaartje worden bij PSV'

16 januari om 09:10

Aad de Mos is benieuwd of Joey Veerman gaat slagen bij PSV. De analist vindt dat de 23-jarige spelmaker nog wel een aantal stappen moet zetten.

Aan handelingssnelheid heeft Veerman hoe dan ook geen gebrek, constateert De Mos in gesprek met NU.nl "Hij ziet het sneller dan een ander. Hij moet het nu in de top gaan bewijzen, maar ik wil me wel laten verrassen. Hij is een beetje eigenzinnig en zal er alles aan doen om mensen de mond te snoeren."

"Hij is een momentenvoetballer, die heel goede dingen kan doen, maar ook nog een bepaalde hardheid voor de top mist", vervolgt De Mos over de valkuilen van de Volendammer, die voor ongeveer zes miljoen euro overkwam van sc Heerenveen. "Daar heeft hij tijd voor nodig, maar hij komt nu binnen in een proces van Roger Schmidt dat al anderhalf jaar bezig is, in een periode waarin wordt verwacht dat er prijzen worden binnengehaald."

Volgens De Mos kan Veerman 'zomaar een Ramselaartje worden'. "Een speler die het in de subtop goed doet, maar voor de absolute top net tekortkomt", doelt hij op Bart Ramselaar, die het na zijn overstap van FC Utrecht niet redde in Eindhoven. "Het is afwachten. We moeten onze conclusie pas volgend seizoen trekken."

Veerman kan zondag debuteren voor PSV in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De aftrap is om 14.30 uur.