Schmidt blij met 'erg goede speler' bij PSV: 'Hij kan belangrijk worden voor ons'

14 januari om 16:00

Voor PSV is het geen noodzaak om deze winter een vervanger voor André Ramalho aan te trekken, stelt trainer Roger Schmidt. De Duitser laat zich daarnaast uit over Joey Veerman.

Ramalho is de komende maanden uitgeschakeld door een enkelblessure. Daarna kwam naar buiten dat PSV een vervanger wil aantrekken, maar Schmidt spreekt dat tegen. "Met Obispo en Teze hebben we twee goede opties, waarop we vertrouwen", legt de Duitser uit op de persconferentie. "We hoeven dus geen haast te maken."

"We kunnen André ook moeilijk vervangen vanwege zijn kwaliteit, maar ook door zijn ervaring en leiderschap", gaat Schmidt verder. "Hij is een absolute steunpilaar voor ons. We moeten de markt wel goed verkennen, want als er nog een centrale verdediger geblesseerd raakt, hebben we een groot probleem."

Schmidt vertelt ook over aanwinst Veerman. "We zijn blij met hem, Joey is een erg goede speler met veel potentie. Deze overstap is goed voor zijn ontwikkeling. Hij is nog niet helemaal fit, maar hij kan zeker spelen tegen Groningen. De kans is groot dat hij komend zijn debuut maakt. In de wedstrijden daarna kan Joey belangrijk worden voor ons."