De Mos en Maduro waarschuwen Feyenoord: 'Kan gaan stormen in kleedkamer'

De Mos en Maduro waarschuwen Feyenoord: 'Kan gaan stormen in kleedkamer'

16 januari - 10:56 Laatste update: 11:16
Eredivisie 141 Reacties

Aad de Mos uit een waarschuwing aan het adres van Feyenoord. De Rotterdammers hebben uitgesproken dat ze voor de titel willen gaan in de Eredivisie, maar de analist ziet al 'de eerste scheurtjes ontstaan'.

Feyenoord begon de tweede seizoenshelft zaterdag met een 0-1 nederlaag tegen Vitesse. "Feyenoord moet oppassen", begint De Mos bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Ze komen nu in een nieuwe fase. Ze geven echt aan dat ze voor het kampioenschap willen spelen." Om die woorden kracht bij te zetten versterkt Feyenoord zich met Patrik Walemark en Cole Bassett, terwijl ook nadrukkelijk werd gehengeld naar Riechedly Bazoer.

"Ik ben er zelf nooit voorstander van geweest om spelers te halen in de winterstop", gaat De Mos verder. "Arne Slot had een aureool, met Cyriel Dessers als kroonjuweel. Alles paste bij elkaar, hij hoefde nooit beslissingen te nemen. Zo was het altijd Marcos Senesi en Gernot Trauner. En nu gaan we al de eerste scheurtjes voelen. Als ik de bekkies zie van Senesi en Toornstra op de bank, dan krijg ik al genoeg indrukken dat Feyenoord een moeilijke tweede seizoenshelft gaat krijgen."

De Mos zag dat het Feyenoord voor de winterstop nog voor de wind ging. "Een nieuwe trainer, alles past. Maar nu komt er een andere regie. Jahanbakhsh is uit vorm en gaat ook nadenken waarom ze Halemark halen. En voor welke middenvelder moet Bazoer komen? Bij Ajax is dat gewoon, maar ze gaan nu posities innemen zoals bij de start van de Formule 1. Het wordt onrustig. Iedereen is ermee bezig hoe het plaatje eruit gaat zien."

Hedwiges Maduro onderschrijft de woorden van De Mos. De voormalig middenvelder stelt dat mogelijke transfers altijd worden besproken in de kleedkamer. "Die focus is dan minder, daar heeft Feyenoord nu een beetje last van. Het kan een beetje gaan stormen in de kleedkamer door teleurstellingen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s