Ten Hag over coronarel rond Ajax: "Als er vragen zijn, kunnen ze zich melden"

16 januari om 12:41
Laatste update: 16 januari om 13:23

Erik ten Hag heeft zondag voor de wedstrijd tegen FC Utrecht gereageerd op de coronarel in Amsterdam. Ajax liet de positief geteste spelers apart terugvliegen vanuit het trainingskamp in Portugal en dat is tegen de regels.

Ajax zette een streep door het trainingskamp nadat een of meerdere spelers positief had getest op het coronavirus. De spelers hadden in quarantaine gemoeten. Voormalig coronaminister Hugo de Jonge uitte felle kritiek op Ajax.

"We hebben ontzettend zorgvuldig gehandeld. Ondanks de regelgeving hebben we zelfs extra momenten ingelast die niet hoefden, waaruit bepaalde conclusies zijn getrokken", zegt Ten Hag bij ESPN.

"Daarna hebben we zorgvuldig gehandeld door meteen terug te gaan. Of we hadden moeten gaan, die vraag kun je stellen. Maar ik vind dat we er goed op hebben geanticipeerd en daardoor hebben we nu een fitte selectie. We hebben risico's vermeden. Voor onszelf, maar ook voor de maatschappij. De regels schrijven wat anders voor, maar we hebben het op een zorgvuldige en professionele manier gedaan. Als er vragen zijn, kunnen ze zich melden", zegt Ten Hag.