Overige clubs 'totaal niet blij' met Ajax: 'Vooral de topclubs klaagden'

Overige clubs 'totaal niet blij' met Ajax: 'Vooral de topclubs klaagden'

15 januari - 18:54 Laatste update: 23:54
Eredivisie 291 Reacties

Ajax heeft kwaad bloed gezet met de manier waarop het is omgegaan met de corona-uitbraak tijdens zijn trainingskamp in Portugal. Minister Hugo de Jonge en Eredivisie CV-voorzitter Jan de Jong hadden de Amsterdammers al terechtgewezen en ook de overige Eredivisie-clubs zijn niet blij, onthult Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen.

Ajax moest zijn winterse trainingskamp in Portugal afbreken, door een corona-uitbraak. De besmette spelers en stafleden vlogen in een privévliegtuig terug naar Nederland en dat was tegen de coronaregels in. Jansen beaamt in VI Vandaag dat dit weerstand opriep bij de overige Eredivisie-clubs. "Totaal niet blij mee, vooral de topclubs hebben toch wel hun beklag gedaan, ook bij de KNVB. Dat de KNVB helemaal stil is gebleven, ook geen statement heeft gemaakt en er niets over gezegd heeft. En Ajax heeft gezegd: nou, snel terug naar Nederland en we nemen voor lief dat er even een storm van kritiek is en we gaan weer door."

Minister De Jonge liet weten dat hij niet blij was met de handelswijze van Ajax, maar heeft geen persoonlijk contact gehad met Ajax, voegt Jansen toe. "Nee, dat is echt voor de bühne gebeurd. Bij Ajax leeft echt het gevoel: prima, we zijn er goed mee weggekomen."

Ajax hervat zondagmiddag de Eredivisie. Op bezoek bij FC Utrecht wordt er om 12.15 uur afgetrapt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s