LIVE-discussie: PSV begint met verrassingen en zonder Veerman aan 2022

16 januari om 13:35

2022 begint met een hoogtepunt voor Maximiliano Romero. De Argentijn debuteert zondag als basisspeler in een Eredivisie-wedstrijd. PSV-trainer Roger Schmidt heeft tegen FC Groningen meer verrassingen in petto.

Het is voor Romero zijn eerste basisplaats, nadat hij ongeveer een jaar aan de kant stond met een zware knieblessure. De Argentijn maakte al wel veel minuten bij Jong PSV en mocht dit seizoen zes keer invallen van Schmidt. Eran Zahavi en Carlos Vinícius zijn niet fit en ontbreken.

Op het middenveld staan - bij afwezigheid van Ibrahim Sangaré - Érick Gutiérrez en Marco van Ginkel. De van sc Heerenveen overgekomen Joey Veerman zit op de bank. Verder valt op dat de backs Phillipp Mwene en Philipp Max reserve staan. Jordan Teze en Mauro Júnior zijn hun vervangers.

PSV-talenten Jenson Seelt (18) en Fodé Fofana (19) kunnen hun eerste minuten maken in de Eredivisie. Dat geldt ook voor Melayro Bogarde, die deze week door FC Groningen werd gehuurd van Hoffenheim.

De opstellingen

FC Groningen: Leeuwenburgh; Dankerlui, Te Wierik, Meijer, Van Hintum; Ngonge, Duarte, Suslov, Van Kaam; De Leeuw, Strand Larsen.

PSV: Drommel; Teze, Boscagli, Obispo, Mauro JR; Van Ginkel, Gutiérrez, Götze; Gakpo, Doan, Romero.