FC Utrecht heeft reden tot klagen: "Dat is een uiterst merkwaardige situatie"

16 januari om 15:27

Het was kansloos tegen Ajax, erkent René Hake, maar de trainer van FC Utrecht had na de 0-3 nederlaag reden tot klagen over de arbitrage. In de eerste helft hielp de grensrechter een grote kans om zeep door zijn vlag - onterecht - omhoog te steken.

Bij een 0-2 voorsprong voor Ajax kreeg Anastasios Douvikas een vrije doortocht naar doelman Remko Pasveer, maar de Utrecht-spits werd teruggefloten vanwege buitenspel. Dat bleek het ruimschoots niét te zijn. Hake reageerde vol onbegrip en beklaagt zich na afloop ook.

"Dat is een uiterst merkwaardige situatie", zegt Hake tegen de NOS. "Er wordt direct afgevlagd en afgefloten, terwijl de regel is: door laten gaan (zodat de VAR later eventueel nog kan ingrijpen, red.). Douvikas komt gewoon één-op-één met de keeper te staan... Dat had een moment kunnen zijn om terug te komen in de wedstrijd."

"Het zat niet mee", somberde de trainer. "De grensrechter maakt een verkeerde beoordeling en heeft dat ook toegegeven, maar daar hebben we niks meer aan." Toch kan Hake ermee leven. "We hebben verdiend verloren. Ajax deed het gewoon goed, zowel met als zonder bal. Ze waren agressiever en balvaster dan wij."