Veerman nu écht PSV'er: 'We hebben hier een paar straaljagers voorop'

16 januari om 17:23

Joey Veerman straalt na zijn debuut voor PSV. De verschillen met zijn oude club sc Heerenveen zijn enorm, vertelt de 23-jarige middenvelder na zijn invalbeurt tegen FC Groningen (0-1 zege).

Veerman speelde een half uur en maakte een goede indruk, ondanks het feit dat PSV de voorsprong vooral moest verdedigen. "Hier was ik aan toe", zegt hij voor de camera van ESPN. "Op de training kom ik heel aardig mee." Met een lach: "Dat vind ik zelf tenminste."

Bij PSV is Veerman in een andere wereld terechtgekomen. "Als ik na een training naar huis ga, kan ik mijn boodschappen meenemen. Dat heb ik bij sc Heerenveen en Volendam nog niet meegemaakt." De verschillen zijn ook binnen de lijnen merkbaar. "Het niveau is veel hoger. We hebben hier ook een paar straaljagers voorop, dat is met mijn spel natuurlijk wel lekker."

"Dit is waar ik lang op heb gewacht, het gaat tot nu top. Dat wil ik ook zo houden", zegt Veerman, die nog even moet wachten op zijn eerste basisplaats bij PSV. Hij begreep de keuze trainer Roger Schmidt wel om hem op de bank te laten beginnen. "Ik heb pas vier trainingen gehad."