VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, tweetal van PSV en Vitesse

17 januari om 10:00

Voor Ajax is 2022 goed begonnen. De Amsterdammers zijn na hun klinkende zege op FC Utrecht hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. PSV en Vitesse zijn met twee spelers van de partij.

Etienne Vaessen (RKC Waalwijk)
De keepers van de Eredivisie kunnen een praatgroepje oprichten na hun blunders in de eerste speelronde van 2022, maar Vaessen hoeft zich niet te melden. De doelman van RKC leverde met een lange bal de assist voor de openingsgoal.

Jurriën Timber (Ajax)
'Sorry broer, het was tijd voor revanche', tweette Timber meteen na de zege van Ajax op FC Utrecht. De broedertwist viel zondag ruimschoots uit in het voordeel van de Ajax-helft van de tweeling.

Sam Beukema (AZ)
Hij moest lang op een serieuze kans wachten, maar Beukema mag eindelijk laten zien waarom hij vorig seizoen - in het promotiejaar van Go Ahead Eagles - zoveel complimenten kreeg. Met een ouderwetse snoekduik tekende hij voor zijn eerste Eredivisie-goal.

Riechedly Bazoer (Vitesse)
In De Kuip liet Bazoer zien wat Feyenoord misloopt. De verdediger van Vitesse bundelde al zijn kwaliteiten en wees zijn ploeg de weg naar een 0-1 overwinning.

Mauro Júnior (PSV)
Mauro krijgt voorlopig de voorkeur als linksback bij PSV, zo verklapte Roger Schmidt na de uitzege op FC Groningen. Onterecht is dat niet. De Braziliaan begon sterk aan 2022 en heeft Philipp Max nu uit de basis gespeeld.

Lasse Schöne (NEC)
De jaren krijgt vooralsnog geen vat op Schöne, die ook in het nieuwe kalenderjaar goed bij de pinken bleek. De Deen (35) kon NEC niet naar een driepunter leiden tegen Heracles.

Thomas van den Belt (PEC Zwolle)
In de wedstrijd die PEC eigenlijk helemaal niet wilde spelen, stond Van den Belt op. De twintigjarige middenvelder loodste de hekkensluiter naar een belangrijke overwinning op Willem II.

Mario Götze (PSV)
Het werd hoog tijd: Götze maakte in Groningen zijn eerste goal sinds 21 februari 2021. Sindsdien stond hij 24 (!) wedstrijden droog, maar tegen Groningen leverde het wel meteen de drie punten op.

Loïs Openda (Vitesse)
Het jaar beginnen met het winnende doelpunt tegen Feyenoord, dat zal van tevoren het droomscenario van Openda zijn geweest. De huurling van Club Brugge is en blijft de grote man bij Vitesse.

Brian Brobbey (Ajax)
Een perfecte rentree, zo mag het eerste optreden van Brobbey in het Ajax-shirt sinds 16 mei 2021 wel omschreven worden. Twee goals, een klinkende zege bij FC Utrecht, helemaal prima.

Dusan Tadic (Ajax)
De assistkoning van Ajax deed zijn status eer aan door twee assists te geven tegen FC Utrecht. Twee keer was Brobbey het eindstation. Tadic' statistieken vertellen het hele verhaal: 84 goals en 84 assists in 174 wedstrijden voor Ajax.