Van der Vaart duidelijk over Vloet-situatie bij Heracles: 'Ik zou hem ontslaan'

Van der Vaart duidelijk over Vloet-situatie bij Heracles: 'Ik zou hem ontslaan'

16 januari - 23:45 Laatste update: 23:48
Eredivisie 0 Reacties

Theo Janssen en Rafael van der Vaart begrijpen niet dat Rai Vloet weer onderdeel uitmaakt van de Heracles Almelo-selectie. De 26-jarige middenvelder was twee maanden geleden betrokken bij een ernstig auto-ongeluk.

Medio november zat Vloet onder invloed achter het stuur tijdens een verkeersongeluk. Daarbij kwam een vierjarig kind om het leven. Afgelopen weekend maakte Vloet zijn rentree bij Heracles na een afwezigheid van twee maanden. Bij Studio Voetbal laat Janssen zijn licht schijnen op de situatie. "Het is heel moeilijk. Misschien is het als speler beter om een tijdje uit de wind te gaan, even niet met voetbal bezig zijn", vindt de analist. "Hij is nu best snel terug vind ik, misschien te snel."

Vervolgens deelt Van der Vaart zijn mening. "Ik heb het ook aan onze trainer gevraagd bij Esbjerg (Roland Vrabec, red.): wat zou jij doen? Hij zei eigenlijk hetzelfde als wat Wormuth nu gedaan heeft. Ik vind alleen dat dit soort dingen niet kunnen, dus dan moet je hem ontslaan."

"Als je dat niet doet en je laat Vloet meetrainen, dan kan hij ook spelen", vervolgt Van der Vaart. "Ik zou hem ontslaan. Wat dacht je van de nabestaanden? Als Vloet op het veld loopt krijgen ze alles mee. Vloet is een voorbeeld, dat heeft hij fout gedaan. Als club moet je dit niet accepteren."

Het is niet mogelijk om onder dit bericht te reageren. Wij rekenen op jullie begrip, team VP.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s