Schmidt vol lof over 'balveroveraar' Mauro: 'Op dit moment is hij hem voorbij'

Schmidt vol lof over 'balveroveraar' Mauro: 'Op dit moment is hij hem voorbij'

Mauro Júnior heeft momenteel een streepje voor op Philipp Max als linksback van PSV. Het zijn de woorden van Roger Schmidt, die vindt dat de Braziliaan tegen FC Groningen 'weer een topwedstrijd' heeft gespeeld. 

Oorspronkelijk is Mauro een aanvallende middenvelder, maar door een coronabesmetting van Max eind vorig jaar werd hij omgeturnd tot vleugelverdediger. Sindsdien is Mauro niet meer uit het elftal verdwenen. "Op dit moment is hij hem voorbij", doelt Schmidt op de persconferentie na afloop van het duel met Groningen over de concurrentiestrijd op linksback. "Hij heeft weer een topwedstrijd gespeeld. Na corona heeft Philipp lang nodig gehad om weer echt fit te worden. Inmiddels heeft hij wel weer een goede conditie, maar Mauro heeft ritme en daarom heb ik hem laten staan."

Mauro was betrokken bij de enige PSV-goal van de middag. Hij bracht Cody Gakpo in stelling, waarna Mario Götze kon afronden. Schmidt is niet verrast door de aanvalsdrang van Mauro. "Het is altijd prettig om op het veld vóór Mauro te spelen, want hij denkt altijd vooruit en heeft veel lef in het vooruit verdedigen. Dat is prettig voor de aanvaller die ervoor staat, want dan hoeft hij niet iedere keer over grote afstanden terug te verdedigen", verklaart de Duitse oefenmeester. "Mauro is een heel goede balveroveraar, maar ook aan de bal is hij goed. Je merkt dat hij een achtergrond als aanvaller heeft."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s