Quinten Timber oogst lof bij FC Utrecht: 'Er zit echt muziek in die jongen'

Quinten Timber oogst lof bij FC Utrecht: 'Er zit echt muziek in die jongen'

17 januari - 07:51 Laatste update: 08:01
Eredivisie 52 Reacties

Kees Kwakman is onder de indruk van Quinten Timber. De middenvelder is in een rap tempo uitgegroeid tot vaste kracht op het middenveld bij FC Utrecht, terwijl hij vorig seizoen nog in de Keuken Kampioen Divisie speelde. 

Timber koos afgelopen zomer voor een stap naar de Domstad, omdat een doorbraak bij Ajax uitbleef. Kwakman is gecharmeerd van de twintigjarige middenvelder.

"Hij heeft eigenlijk de stap gemaakt vanuit de Keuken Kampioen Divisie naar een subtopper in de Eredivisie, dat is best een grote stap. Daarbij heeft hij bijna alle wedstrijden gespeeld", aldus Kwakman bij ESPN voor de aftrap van Utrecht-Ajax. "Hij heeft zich goed ontwikkeld. Zijn sterke punt is dat hij technisch is, maar hij is ook heel sterk."

Kwakman ziet ook nog voldoende ruimte voor verbetering. "Een minpuntje is dat hij nog maar een goal heeft gemaakt. Hij kan ook nog bewuster worden in het moeten verdedigen", stelt hij. "Maar er zit echt muziek in die jongen. Daar kan Utrecht nog veel plezier aan beleven."

Tegen zijn oude club Ajax kon Timber zondagmiddag niet overtuigen. Bij rust stond de regerend landskampioen al met 0-3 voor in De Galgenwaard. Die score veranderde in de tweede helft niet meer. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s