'Maeda speelde mogelijk eerste en laatste wedstrijd voor Utrecht tegen Ajax'

'Maeda speelde mogelijk eerste en laatste wedstrijd voor Utrecht tegen Ajax'

De kans is aanwezig dat de eerste wedstrijd van Naoki Maeda voor FC Utrecht ook meteen zijn laatste was. Volgens De Telegraaf lijkt het erop dat de buitenspeler vier maanden is uitgeschakeld met een enkelblessure, nadat hij uitviel tegen Ajax.

Utrecht huurt Maeda voor de rest van het seizoen van Nagoya Grampus, bij de deal is een optie tot koop bedongen. Tegen Ajax mocht de Japanner direct zijn debuut maken, mede door de afwezigheid van Moussa Sylla. Het noodlot sloeg na een minuut of tien echter al toe: Maeda raakte geblesseerd na een stevige tackle van Lisandro Martínez, waarna hij het veld in tranen verliet. Nu is duidelijk dat de jeugdinternational serieuze schade aan zijn enkel heeft opgelopen.

'Zoals het er nu naar uitziet' is Maeda vier maanden uitgeschakeld, meldt De Telegraaf. Maandag wordt er nog meer duidelijkheid verwacht. Als Maeda daadwerkelijk vier maanden uit de roulatie is, is hij pas fit als de Eredivisie al voorbij is. Het zou dus kunnen dat de aanvaller zijn eerste en laatste duel namens Utrecht al heeft gespeeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s