Nieuwe eerste keus FC Utrecht: 'Vorige week donderdag op kantoor geroepen'

Nieuwe eerste keus FC Utrecht: 'Vorige week donderdag op kantoor geroepen'

16 januari - 15:40 Laatste update: 15:53
Eredivisie 14 Reacties

Fabian de Keijzer heeft gemengde gevoelens na de wedstrijd tegen Ajax. De doelman van FC Utrecht maakte zijn debuut in de Eredivisie, maar ging wel hard onderuit tegen de Amsterdammers.

De Keijzer kreeg in de winterstop de voorkeur boven Maarten Paes, die op weg is naar FC Dallas. "Ik ben heel blij en trots dat ik mijn debuut heb mogen maken, maar het is zuur dat je al snel op achterstand komt", zegt Keijzer tegen ESPN. "Daarna kregen we nog twee tegengoals. Dat is zuur, maar je weet dat je tegen Ajax speelt en zij kwaliteiten hebben en kansen krijgen."

Het nieuws dat hij eerste doelman wordt kwam voor Keijzer als een verrassing. "Vorige week donderdag werd ik op kantoor geroepen dat ik de eerste keeper ben. Het kwam een beetje als verrassing. Ik wist dat de kans zou komen, maar nu had ik niet per se verwacht."

"Bibbers? Het viel mee. De voorbereiding is altijd hetzelfde, al zit er misschien iets meer spanning bij omdat het je Eredivisie-debuut is en Ajax een goede tegenstander is, maar na het fluitsignaal valt dat van je af."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s