Ihattaren krijgt volle laag: 'Deze speler komt nooit meer in de top te voetballen'

17 januari om 08:40
Laatste update: 17 januari om 08:42

Rafael van der Vaart en Arno Vermeulen zijn van mening dat de bal bij Mohamed Ihattaren zelf ligt, in plaats van bij iemand anders. De negentienjarige middenvelder liet vorige week in een groot interview met De Telegraaf optekenen wat er misging bij PSV en Sampdoria en heeft in Gerald Vanenburg een nieuwe personal trainer gevonden.

Van der Vaart hekelt de teneur rondom Ihattaren. "Ik vind het zo jammer allemaal. Ik vind hem zo'n geweldige speler, maar deze week stond een beetje in het teken van: hoe gaan we hem weer positief in het nieuws brengen?", zegt hij bij Studio Voetbal op de NOS. Naast Vanenburg sprong ook Wim Kieft in een column voor Ihattaren op de bres, wat de middenvelder zelf enorm waardeerde. Van der Vaart kijkt er anders naar. "Ik kreeg een beetje het gevoel dat iedereen de schuld kreeg: Mino Raiola, Roger Schmidt, maar hij niet."

"Hij heeft zoveel talent en ik heb hem altijd beschermd, alleen het wordt nu tijd dat hij zelf opstaat en het laat zien", vervolgt de 109-voudig international. "Want je wil toch niet zeggen dat hij bij PSV geen kans heeft gekregen?" Arno Vermeulen onderstreept de woorden van Van der Vaart, al is Vermeulen 'in volle overtuiging' dat het niet meer goedkomt met Ihattaren. "Deze speler komt nooit meer in de top te voetballen."

Vermeulen hekelt het 'denkpatroon' van de spelmaker. "Hij speelt bij PSV, hij speelt een wedstrijd niet terwijl hij vindt dat hij wel moet spelen, waarna hij de volgende dag expres te laat komt. Hij gaat het niet redden", is de analist stellig. "Het mag ook niet afhangen van welke trainer je hebt. Volgens mij is Schmidt een hele menselijke trainer. Ihattaren moet in de spiegel kijken. Alle b*llshit die hij in die interviews gegeven heeft moet hij vergeten", foetert hij.