Van Bommel wil drie maanden na Wolfsburg-breuk 'terug naar Bundesliga'

17 januari om 08:55

Mark van Bommel wil binnenkort weer aan de slag in de Bundesliga. Dat vertelt de oud-trainer van PSV en VfL Wolfsburg aan BILD.

Drie maanden na zijn vertrek bij Wolfsburg hoopt Van Bommel zijn rentree te maken. Het is alleen nog wachten op een Bundesliga-club die hem een baan aanbiedt. "Ik wil zo snel mogelijk weer op het veld staan", vertelt hij aan BILD. "Het liefst keer ik terug in de Bundesliga."

Van Bommel (44) volgde in de zomer Oliver Glasner op als trainer van Wolfsburg. Eind oktober kreeg hij zijn ontslag, omdat de clubleiding na acht wedstrijden zonder overwinning geen heil meer zag in de samenwerking.

Bayern München
Van Bommel zegt zich ook een terugkeer naar Bayern München voor te kunnen stellen. Hij speelde tussen 2006 en 2011 voor de Duitse recordkampioenen. "Elke trainer wil bij Bayern werken. Ik heb daar gespeeld, ik ken de club, maar dat is geen garantie dat ik daar ook trainer zal worden."

De oud-international prijst de huidige Bayern-trainer Julian Nagelsmann. "Het team speelt gestructureerd. Nagelsmann is net begonnen, had geen gemakkelijke voorbereiding en nu heeft hij de trein op de rails. Ze spelen gevarieerd, goed voetbal en zoeken snel de aanval. Er is een duidelijk idee."