Ajax-uitblinkers Tadic en Gravenberch bewierookt: 'Dat is zeldzaam'

17 januari om 13:36

In het Elftal van de Week van De Telegraaf staan vijf spelers van Ajax: Jurriën Timber, Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch, Dusan Tadic en Brian Brobbey. Harry Lubse, de oud-international die het team samenstelde, is met name lyrisch over Gravenberch en Tadic.

De keuze voor assistkoning Tadic vond Lubse na de 0-3 zege van Ajax op FC Utrecht 'niet zo moeilijk'. "Hoe hij al jaren zó constant is bij Ajax, is ongelooflijk", zegt de oud-international in De Telegraaf. "Hij is altijd bereikbaar wanneer hij links blijft hangen. De finesse die hij ook heeft om de ballen te geven, zoals de assist op de eerste goal van Brobbey, is geweldig om te zien."

Ook Gravenberch, die in de eerste seizoenshelft soms met zijn vorm leek te worstelen, kan op complimenten rekenen. "Hij straalt bij Ajax zoveel rust uit, verdedigend en aanvallend staat hij zijn mannetje. Ze zeggen wel eens iets over te weinig goals of assists, maar hij zorgde tegen FC Utrecht echt voor dreiging vanuit het middenveld door alles links en rechts vooruit te spelen. Hij zoekt alleen de oplossing naar voren en dat is zeldzaam."

Het volledige Elftal van de Week: Vaessen; Pedersen, Timber, Martínez, Mauro; Gravenberch, Van den Belt, Götze; Openda, Brobbey, Tadic.