'Inter biedt nieuw contract aan en zet groot vraagteken achter basisplek Onana'

'Inter biedt nieuw contract aan en zet groot vraagteken achter basisplek Onana'

17 januari - 14:32
Serie A 74 Reacties

Andre Onana hoeft niet blind te rekenen op een basisplaats bij Internazionale. De regerend kampioen van Italië gaat Samir Handanovic, op dit moment de eerste keus, een nieuw contract aanbieden, meldt La Gazzetta dello Sport.

Handanovic (37) is sinds 2012 onomstreden onder de Inter-lat, maar begint op leeftijd te raken én heeft een aflopend contract. Dat de Milanese club voor Onana ging, werd dan ook gezien als een logische stap. Toch is de rol van Handanovic allesbehalve uitgespeeld: de Sloveense routinier kan zijn contract met één jaar verlengen.

Als Handanovic ingaat op het contractvoorstel, wordt de kans op een basisplaats voor Onana in zijn debuutseizoen als Inter-keeper een stuk kleiner. Hij meldde zich begin januari in Italië voor een medische keuring. Na zijn Afrika Cup-deelname met Kameroen zal Inter de transfer, die op 1 juli doorgang vindt, wereldkundig maken.

Handanovic is ook dit seizoen belangrijk voor Inter. Zondagavond werd hij na het doelpuntloze gelijkspel tegen Atalanta Bergamo uitgeroepen tot man of the match. In de laatste negen Serie A-wedstrijden kreeg Inter drie tegengoals.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s