Onana: 'Na terugkomst bij Ajax was ik afgevallen: wat is dit dan, zei Ten Hag'

14 januari om 11:14
Laatste update: 14 januari om 11:29

Andre Onana heeft in het maandenlang niet mogen trainen vanwege een dopingschorsing, maar heeft in de tussentijd bepaald niet stilgezeten. De doelman uit Kameroen – momenteel actief op de Afrika Cup – trainde in Salou voor zichzelf en verraste trainer Erik ten Hag, toen hij zich weer bij Ajax mocht melden.

Onana testte positief op het verboden middel furosemide, werd in februari bekend, en mocht niet spelen én trainen op de club. Begin september hervatte hij de training en werd hij gewogen door de medische staf van Ajax. "Bij mijn terugkomst realiseerde ik dat we goed gewerkt hebben", doelt hij in gesprek met France Football op zijn individuele trainingen in Salou.

Ook Ten Hag zag dat het goed was. "Iedereen wachtte op mijn weegmoment. Toen ik op de weegschaal stapte, bleek dat ik was afgevallen. De trainer zei tegen me: Andre, je bent negen maanden weggeweest en je komt sterker terug, wat is dit dan? Die schorsing heeft je goed gedaan", vertelt Onana.

Toen hij ook weer wedstrijden mocht spelen, bleef hij echter reserve achter Remko Pasveer, op de wedstrijden tegen Besiktas en BVV Barendrecht na. Aangezien zijn contract afloopt en hij al rond zou zijn met Internazionale, wijst alles erop dat Onana aan zijn laatste maanden bij Ajax bezig is. "Ik denk dat mijn tijd bij Ajax nu al voorbij is", concludeerde hij al in gesprek met de New York Times.