De Mos: 'Anderlecht durfde het niet aan en PSV wel, dat is een goede zet geweest'

17 januari om 17:33

Aad de Mos heeft hoge verwachtingen van Johan Bakayoko. De aanvaller speelt bij Jong PSV en is daar wekelijks één van de beste spelers. De Eindhovenaren hebben er volgens De Mos goed aan gedaan om hem te halen.

Bij Anderlecht waren er namelijk twijfels over de vleugelspeler. "Zij wilden hem op zijn zestiende nog geen contract geven", vertelt De Mos aan het Eindhovens Dagblad. "PSV had hem toen al gezien bij de nationale ploeg en zij hebben het wel gedaan. Dat is een goede zet gebleken."

Toch wil de voormalig oefenmeester en huidig analist nog niet te snel op de zaken vooruit lopen. "Hij kan alles met zijn voetjes, maar nu is het de vraag of hij het tussen de oortjes ook kan en of hij het daar ook waar gaat maken. Kan hij het ook als er wat meer tactiek bij komt kijken?"

Bij Jong PSV onder Ruud van Nistelrooij gaat het in ieder geval uitstekend met de Belg. Afgelopen weekend scoorde hij vier keer tegen VVV-Venlo (1-4) en daardoor staat hij nu op elf competitietreffers namens het Eindhovense beloftenelftal.