Geen Salah, wél Ronaldo en Messi: dit is het wereldelftal van het jaar van de FIFA

Geen Salah, wél Ronaldo en Messi: dit is het wereldelftal van het jaar van de FIFA

Tijdens de FIFA Best Football Awards is Vivianne Miedema gekozen in het Elftal van het Jaar bij de vrouwen. In de FIFPRO Men's World11 zijn geen Nederlanders terug te vinden, maar zowel Lionel Messi als Cristiano Ronaldo heeft het elftal wél gehaald. 

FIFPRO Men's World11
De Premier League domineert het elftal vol werelsterren. Manchester City levert met Kevin de Bruyne en Rúben Dias twee afgevaardigden, terwijl N'Golo Kanté en Jorginho namens Chelsea tot de beste elf spelers van 2021 behoren. Ronaldo voltooit het rijtje met Premier League-spelers. Opvallend genoeg is er geen plaats voor Mohamed Salah, terwijl de Egyptenaar wel bij de laatste drie hoorde voor The Best Men's Player. Lewandowski ging uiteindelijk voor het tweede jaar op rij met die prijs aan de haal.

Het elftal: Donnarumma; Alaba, Bonucci, Dias; Kanté, De Bruyne, Jorginho; Ronaldo, Haaland, Lewandowski, Messi

FIFPRO Woman's World11
Miedema heeft een plekje veroverd in het Elftal van het Jaar bij de vrouwen. De topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen werd op de Olympische Spelen gekroond tot topscorer van het toernooi, terwijl ze bij haar club Arsenal vorig seizoen negentien goals in achttien optredens maakte. 

Het elftal: Endler; Bright, Bronze, Eriksson, Renard; Banini, Bonansea, Lloyd; Marta, Miedema, Morgan

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s