Op deze spelers stemden Van Gaal en Van Dijk voor de FIFA Best Men's Player

Op deze spelers stemden Van Gaal en Van Dijk voor de FIFA Best Men's Player

17 januari - 22:50
18 Reacties

Robert Lewandowski is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot FIFA Best Men's Player. De Poolse spits werd door fans, journalisten, captains en bondscoaches verkozen en dus hebben ook Virgil van Dijk en Louis van Gaal hun stem uitgebracht.

De FIFA heeft een document vrijgegeven waarin te zien is hoe er gestemd is. Het blijkt dat Van Dijk de meeste punten aan ploeggenoot Mohamed Salah gaf, die uiteindelijk derde werd in de verkiezing. Plek twee bij de Liverpool- en Oranje-captain is wel voor Lewandowski en het laatste puntje van Van Dijk ging naar N'Golo Kanté.

Verrassend genoeg deed Van Gaal het helemaal anders. Hij had namelijk helemaal geen plek voor Lewandowski in zijn top-drie: Kanté kreeg van hem de meeste stemmen, Kevin de Bruyne eindigde in het lijstje van de bondscoach op plek twee en Salah was de derde speler die door Van Gaal werd uitverkozen. 

Interessant is ook om te zien hoe de hoofdpersonen zelf stemden. Lewandowski deed dat in ieder geval niet tactisch, want hij nam Jorginho, Messi en Ronaldo in zijn lijstje op. De Argentijn, die uiteindelijk tweede werd, probeerde wel zelf aan de zege te geraken door zijn Poolse concurrent minder stemmen te geven. Messi koos voor Neymar, Kylian Mbappé en Karim Benzema.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s