'Geruchten gaan rond dat ook Walemark van de scoutinglijst van AZ af komt'

'Geruchten gaan rond dat ook Walemark van de scoutinglijst van AZ af komt'

17 January - 23:11
182

Patrik Walemark stond niet alleen bij Feyenoord, maar ook bij AZ op de scoutinglijst. Dat zegt Valentijn Driessen, die insinueert dat die kennis door trainer Arne Slot is meegenomen naar Rotterdam.

De transfers van Fredrik Aursnes en Marcus Pedersen zouden ook tot stand gekomen zijn omdat Slot de twee spelers vanuit het scoutingbestand van AZ nog kende en ook de deal rond Walemark is niet toevallig, zo stelt Driessen. "De geruchten dat AZ hem ook wilde en dat hij van hun scoutinglijst komt, gingen wel", klinkt het in de Voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Zo werkt het nou eenmaal", gaat de chef voetbal van de ochtendkrant verder. "Wat dat betreft heeft Arnesen het goed gedaan door niet alleen Slot als trainer over te nemen, maar ook alles wat hij in zijn tas meenam binnen te hengelen."

Dat Feyenoord spelers binnenhaalt die volgens bronnen ook bij AZ op de lijstjes stonden, is volgens Driessen vreemd. Dat doet de vraag oprijzen of Slot een concurrentiebeding in zijn Alkmaarse contract had staan. "Het punt is wel dat AZ hem heeft ontslagen. Volgens mij kan je dat nooit van iemand eisen als je hem ontslaat, dus dan houdt het op."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s