Déjà vu voor Elia bij ADO: 'Als Janmaat er klaar voor is, wat ben ik dan?'

18 januari om 08:35

Eljero Elia is naar ADO Den Haag gekomen om te spelen, maar zit vaker op de bank dan hem lief is. Hij speelde dit seizoen slechts zes wedstrijden, waarvan zes keer als invaller.

Elia werkte bij FC Utrecht aan een comeback, maar kwam daar niet aan spelen toe en liet zijn contract ontbinden. Bij ADO overkomt hem min of meer hetzelfde: Elia speelt te weinig. "Elke keer invallen is leuk, maar daarvoor ben je geen voetballer geworden. Ik wil vanaf het begin spelen. Daar ben ik allang klaar voor. Ik praat daar niet met de trainer over, met niemand. Maar als Daryl Janmaat er klaar voor is om in de basis te spelen, wat ben ik dan? Hij heeft bijna een jaar niet gevoetbald en staat erin. Dat is een keuze van de trainer", zegt Elia tegen het Algemeen Dagblad.

Elia is niet van plan om ruzie te maken met hoofdtrainer Ruud Brood. Dat station is inmiddels gepasseerd. "Hij ziet maar wanneer hij me nodig heeft. Het past niet meer bij mijn leeftijd om boos te worden of te zeggen dat ik moet spelen. Als ik een bijdrage kan leveren, is dat goed. Als ik in de basis sta, mooi meegenomen."

De verwachting is dat Elia ook in de bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk op de bank begint. "Volgens mij start hij met dezelfde jongens. Dus zonder mij."