Zaakwaarnemer Dembélé hekelt Barcelona: 'Ze dreigen hem kwijt te raken'

18 januari om 17:32

De zaakwaarnemer van Ousmane Dembélé is niet gediend van de dreigende taal uit Camp Nou. Moussa Sissoko waarschuwt FC Barcelona dat de 24-jarige aanvaller zich niet onder druk laat zetten om zijn aflopende contract te verlengen.

Een akkoord tussen Dembélé en Barça over een nieuwe verbintenis lijkt ver weg. De Franse international verlangt naar verluidt een jaarsalaris van veertig miljoen euro. Daar kunnen en willen de Catalanen niet aan voldoen. Nu dreigt Barça om Dembélé de rest van het jaar op de bank te houden als er geen oplossing komt.

"Het opleggen van deze druk werkt niet bij mensen zoals wij", reageert Sissoko in gesprek met RMC Sport. "Misschien werkt het wel bij zaakwaarnemers die bevriend zijn met de mensen bij Barcelona, maar niet bij mij. Ik ben hier om de belangen te verdedigen van mijn speler."

Volgens Sissoko zijn de eisen van Dembélé helemaal niet zo gek. "Ik ben hier niet om de discussie op sociale media te voeden, maar de waarheid mag best verteld worden. Ja, onze eisen zijn hoog. Maar in het verleden hebben we al laten zien dat de keuzes van Ousmane niet op basis van het geld worden gemaakt. Anders zou hij niet bij Barcelona spelen."

Sissoko verwijt Barcelona onderhandelingen uit de weg te gaan. "Barcelona had met ons kunnen onderhandelen, maar ze komen alleen met dreigementen. Op deze manier dreigt Barcelona Dembélé kwijt te raken. Wij hebben laten zien dat we bereid zijn om te praten met Barcelona, maar natuurlijk wel onder bepaalde voorwaarden. Wij hebben de deur nooit dichtgegooid."