'Of ik bang ben voor Ajax? Tuurlijk niet. Waarom wel, is toch alleen maar leuk?'

'Of ik bang ben voor Ajax? Tuurlijk niet. Waarom wel, is toch alleen maar leuk?'

Bij Excelsior Maassluis kijkt iedereen reikhalzend uit naar het bekerduel met Ajax. De verwachting is dat de Amsterdammers donderdagavond met een ander elftal zullen aantreden, wat kansen biedt voor de amateurs.

Voor de camera van De Telegraaf krijgt spits Vincent van den Berg, die een verleden bij Arsenal heeft, de vraag hoe bang hij is voor Ajax. "Niet, nee tuurlijk niet. Waarom wel, dit is toch alleen maar leuk?", vraagt de routinier zich hardop af. "Dit is een wedstrijd waar we naar uitkijken, dus we gaan gewoon volle bak erin."

"Ik hoop dat Ajax op volle sterkte zal spelen, maar er is natuurlijk een grote kans dat dit niet gebeurt", gaat Van den Berg verder. "Dan hebben ze dus geen ingespeeld elftal. Dat verhoogt de kans met een paar procent voor ons om misschien resultaat te halen."

Rechtsback Omar El Baad, die in gesprek met VoetbalPrimeur al eens vooruitblikte op het treffen met Ajax, heeft ook zin in de ontmoeting. "Of ik Tadic moet gaan afstoppen? Ik denk niet dat hij gaat spelen. Ik verwacht dat Ajax net als tegen Barendrecht een ander team gebruikt." Vervolgens vertelt El Baad dat zijn omgeving ook bezig is met het duel. "Ik heb wel van die grapjes gekregen, zoals: deel even een tikkie uit, of als je een panna krijgt moet je er wel even achteraan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s