Ajacied Álvarez bewondert 'bijzondere vriend' bij PSV: 'Het wordt interessant'

19 januari om 11:45

Edson Álvarez en Érick Gutiérrez kennen elkaar goed, maar de twee zijn zondag even geen vrienden meer. De Mexicanen staan dan lijnrecht tegenover elkaar bij de topper tussen PSV en Ajax. Álvarez kijkt uit naar de confrontatie.

In een uitgebreid interview met Voetbal International vertelt Álvarez over landgenoot Gutiérrez. "Hij is een heel fijn persoon, een bijzondere vriend", stelt de controleur van Ajax. "Toen we nog jong waren, zagen we elkaar al geregeld. Ik was twaalf en hij veertien toen we elkaar leerden kennen. We zijn opgegroeid in dezelfde omgeving en het is bijzonder dat we allebei in Nederland zijn beland."

"We hebben allebei ook tegenslagen moeten overwinnen", gaat Álvarez verder. "Ik ben blij voor hem dat Guti nu weer veel speelt en hij verdient dat ook. Hij heeft veel kwaliteiten en als ik met hem bij de nationale ploeg van Mexico speel, merk ik dat ook."

Zondag nemen de twee vrienden het tegen elkaar op in een beladen wedstrijd. "Dan zullen we op het veld even geen vrienden zijn, haha", lacht Álvarez. "We willen allebei winnen en zullen het beste van ons spel willen laten zien. Guti is sterk in de duels, ik ben dat ook, dus dat wordt een interessante confrontatie. Sowieso verwacht ik een spectaculaire wedstrijd, want het is dé topper in Nederland, waarbij we allebei om het landskampioenschap strijden."