Álvarez: 'Kwam die interesse één jaar eerder, dan zat ik hier niet meer, denk ik'

19 januari om 07:18

Edson Álvarez heeft er, mede doordat hij het zonder zijn gezin moest doen, een lange aanloop voor nodig gehad, maar is bij Ajax uitgegroeid tot een onmisbare schakel. De Mexicaan voelt zich ook als een vis in het water in Amsterdam en bedankte afgelopen zomer voor een transfer naar Stade Rennes.

De Bretonse club was bereid om ver te gaan en zette zelfs Álvarez' landgenoot Salma Hayek – partner van de eigenaar van Stade Rennes – in als troefkaart. "Als die interesse een jaar eerder was gekomen, had ik niet meer bij Ajax gespeeld, denk ik", vertelt El Machín aan Voetbal International. "Zo zie je maar weer hoe bepaalde zaken in het voetbal kunnen lopen. Ik heb hier echt mijn geluk gevonden en daardoor stond ik afgelopen zomer ook helemaal niet open voor een vertrek."

De Mexicaanse controleur zette in oktober zelfs zijn handtekening onder een opengebroken contract en Ajax liet die gelegenheid niet onopgemerkt voorbijgaan. "Eind oktober organiseerde de club een training in het stadion en mochten supporters die bijwonen, als waardering voor hun steun tijdens de coronaperiode. Ik wist dat ik na afloop op het veld mijn nieuwe contract zou ondertekenen, maar de club had ook mijn familie uitgenodigd."

De aangenaam verraste Álvarez zag zijn dochter vervolgens voor het eerst over het gras van de Johan Cruijff Arena rennen. "In mijn eerste periode bij Ajax was alles nieuw, ver van huis, en ik mocht mijn vrouw en pasgeboren dochter door de regelgeving hier niet dagelijks bij me hebben. Dat viel me heel erg zwaar, maar gelukkig ligt die tijd achter ons en hebben we het goed als gezin in Nederland."